19 Ocak 2013 Cumartesi

Hello World!

  Programlamanın ilk mesajı ile yeni bloğumun açılışını yapmaktayım. İlk defa programlama hakkında bir internet bloğu açtım. O yüzden izninizle ilk olarak kendimi sonra ise bloğumun amacını yazayım.

  Adım Sercan. Tuzla'da otuyorum ve Tuzla ATL(Anadolu Teknik Lisesi) 2. Sınıf(2012-2013) Bilişim bölümü öğrencisiyim. Bu okulu orta okuldan beri düşünüyordum. Nedeni ise, ailemin bilgisayarın "hayatımı kurtarmayacağını" her akşam söylemeleriydi. Bu baskılar beni polis olma hayalinden bilgisayar mühendisliğine sürükledi. Şuan çok doğru bir yolda ilerlediğimi düşünüyorum. Hedefe kitlenmiş füze gibi başka bir şey görmeden tek düşündüğüm bilgisayar mühendisliği. Zaten bloğumda meslek seçimleri hakkında da bazı yazılar yazacağım. Benimle aynı fikirde olan arkadaşlarıma yol göstermeye çalışacağım. Kim bilir belki aramızdan geleceğin Bill'leri Steve'leri Dennis'leri çıkabilir =) Gülüşlerini duyar gibi oluyorum. Ama inanın saydığım kişileri tanırsanız aslında onların yerinde olmanın çokta zor olmadığını görebilirsiniz. Bize gereken tek şey hayal gücü ve azim.


  Okuluma gelecek olursak, zamanında japonların JICA vakfı tarafından Türkiye'ye hediye edilmiş. Ben okula girmeden 10 sene önce sık sık gelen japonlardan günümüzde eser yok. Sanırım bize küsmüşler. Gelseler fena olmazdı. ATL dediğime bakmayın baya zor bi lisedir. Günde 10 ders, anadolu lisesinden farksız kültür derslerinin üstüne tarzı garip meslek dersleri, onların sınavları(Uygulama oldukları için bir dönemde 3 sınav.), ödevleri vs. İddia ediyorum bir anadolu lisesinden kat kat daha zor bir eğitim sistemi görüyorum. Ayrıca sınavlara girdiğimizde, diğer liselerle aynı kulvarda koşuyoruz. Yani öğrendiğimiz meslek dersleri bilgisayar mühendisi olmak isterken bizi terk ediyor, bi bakıma ihanet ediyor. Bu durumda nasıl olur da ATLiseleri en fazla 390 taban puana sahip olur diye düşünmeden edemiyorum. Gerçekten çok daha fazla prestiji hak ediyor bu liseler.

  Programlama olarak C# gösteriliyor bize. Öğretmenlerimin tavsiyesiyle başka bir kodlama dili öğrenmeye çalışmıyorum. Çünkü programlama dilleri aynı konuşma dilleri gibidir. O nedenden dolayı dil öğrenirken yalnızca birine odaklanmalıyız. Örn: İngilizce öğrenirken Almanca öğrenilmez. Onun gibi C# öğrenilirken de Java öğrenilmez(Bence öğrenilebilir ama öğrenmeyin). Ben de bloğumda sıra sıra gitmek istiyorum. Bir şeyi belirtmek isterim, acemi olduğumu belirtmiştim ama emin olun bu blogda yazılacak olanlar sadece okulda öğrendiklerimle sınırlı kalmayacak. Ben öğrendiklerimi pekiştirirken, sizler de benden yararlanmış olacaksınız. Hem eminim yeni öğrenen birinin dilinden anladığım için internette ki çoğu kaynaktan daha iyi bir öğrenme gerçekleşecek. Umarım bloğumuz kalıcı olur ve her programlama öğrenmek isteyen kişiye ulaşabilirim.

  İlk mesajım biraz uzun oldu sanırım =) Değerli vaktinizi bana ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim. Takipte kalın. Yarı yıl tatilinde boş durmayacağım çünkü...  

1 yorum:

  1. Gülmedim, destekliyorum, ve belki bir gün birlikte çalışmak umuduyla kolay gelsin diyorum :)

    YanıtlaSil